עלינה שלום רב,
1. העדיפות תמיד לקבל 100% חתימות על יפוי כוח לעו"ד המייצג את הדיירים. הסכם שכ"ט עו"ד נחתם בד"כ מול היזם ולא מול הדיירים (הרי הוא משלם את שכרו) ובד"כ היקף הייצוג מסתכם בניהול מו"מ מול היזם עד חתימה על הסכם כולל ליווי שוטף של הפרוייקט.
2. שכ"ט שמשולם לעורך הדין הוא עסק בינו לבין היזם ואינו קשור לדיירים. ככל שיזם בחר לשלם לעו"ד מבלי שיהיה בידיו מסמכים המעידים על קבלת הייצוג של הדיירים זו בעיה של היזם מול עורך הדין.
בברכה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום תמ"א 38
תודה עבור המענה המהיר, אבל כנראה לא הצגתי נכון את השאלה: הדיירים, במקרה זה, מיוצגים על-ידי עורך דין שלהם מול עורך הדין של היזם , ההסכם בין היזם לדיירים נערך מול עורך הדין של הדיירים. עורך דין זה (של הדיירים) לא קיבל ייפוי כח או הסכם חתום אחר מהדיירים, וקיבל שכ"ט מהדיירים עבור עריכת ההסכם עם עורך הדין של היזם כאשר היקף המעורבות שלו ברוייקט מטעם הדיירים לא הוגדר . ההסכם שנערך (למעשה-הצעה להסכם) פוגע באופן ברור באינטרסים של הדיירים. מה האפשרות שלהם לבטל את ההתקשרות בינם לבין עורך הדין מטעמט והאם יש להם בסיס לבקש החזר מלא או חלקי של שכר הטירחה שקיבל? (האם יתכן שהשאלה אינה ספציפית לתמ"א 38?)
אם אני מבין נכון הדיירים שכרו שירות ישיר מעו"ד שינהל עבורם מו"מ מול עו"ד מטעם היזם.
לא נחתם הסכם שכ"ט מול עורך הדין וכעת אתם מעוניינים לבטל עימו את ההתקשרות ולקבל כספכם בחזרה (או לפחות חלק ממנו).
אם זו שאלתך כמובן שצריך לבחון זאת לגופו של עניין בהתאם לסיכומים בכתב / בעל פה בין הצדדים לרבות בחינת שכר ראוי בגין השירותים שסופקו עד כה על ידי עורך הדין מטעם הדיירים.
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."